Холестерин підвищений

Фільтр ☰ Сортування:


Аюрведичні капсули і таблетки від холестерину на травах

Хоча багато людей покладаються на ліки від холестерину, такі як статини, ми рекомендуємо вам альтернативні методи лікування, такі як аюрведична медицина.

На відміну від синтетичних статинів, аюрведичні натуральні препарати від холестерину, виготовлені з рослин та мінералів і повністю чи практично повністю не мають побічних ефектів, адже вони створені самою природою.

Що таке холестерин

Холестерин - це жирна речовина, відома як ліпід, і вона життєво важлива для нормального функціонування організму. Його в основному виробляє печінка, але його можна знайти в деяких продуктах. Холестерин переноситься білками крові. Коли ліпід з`єднується з білком, він називається ліпопротеїном. Він був класифікований на два типи.

Хороший і поганий холестерин

  1. Холестерин високої щільності (ЛПВЩ) - він переносить холестерин від клітин і назад у печінку, він розщеплюється або виводиться з організму у вигляді відходів, тому ЛПВЩ відомий як «хороший холестерин», тому вищі рівні краще для тіла. Передбачається, що це кардіозахисний засіб.
  2. Холестерин низької щільності (ЛПНЩ) - він переносить холестерин до клітин, в яких цей холестерин необхідний організму, але якщо для клітин використовується занадто багато холестерину, він може накопичуватися в стінках артерій, що призводить до захворювання артерій з цієї причини, відомо, що ЛПНЩ як "поганий холестерин". Якщо він є у надмірних кількостях, може викликати коронарну блокаду.
  3. Холестерин дуже низької щільності (ЛПДНЩ) – виробляється в печінці і потрапляє в кров для постачання тканин організму одним типом жиру (тригліцеридами). Високий рівень холестерину ЛПДНЩ був пов`язаний з утворенням бляшок на стінках артерій, які звужують прохід та обмежують кровотік.

Підвищений холестерин

Загальна кількість холестерину оцінюється шляхом аналізу ліпідного профілю у лабораторії.

Надмірна кількість холестерину в організмі називається гіперхолестеринемією.

Високий рівень холестерину - один із основних факторів ризику атеросклерозу, він пов`язаний з утворенням бляшок на стінках артерій, тому кровотік по артеріях утруднений.

Ваше серце може не отримувати стільки багатої киснем крові, скільки йому необхідно, що збільшує ризик серцевого нападу. Зниження притоку крові до мозку може спричинити інсульт.

Відповідно до Аюрведи, гіперхолестеринемія (високий рівень холестерину) вказує на слабкий травний вогонь на тканинному рівні. Порушення травлення лише на рівні тканин виробляє надлишкові продукти життєдіяльності, так звані амою (токсини), які потім блокують канали у організмі.

Високий холестерин причини

Підвищення рівня холестерину через високий рівень насичених жирів, що містяться у м`ясі, молочних продуктах, шоколаді, випічці, смаженій їжі, солодких напоях, надмірному вживанні алкоголю та регулярному курінні, а також у напівфабрикатах.

У деяких випадках генетичні фактори також можуть бути відповідальними за високий рівень холестерину.

Крім того, недолік фізичної активності може призвести до збільшення ваги, що призведе до підвищення рівня ЛПНГ та зниження ЛПВЩ.

Підвищення рівня холестерину при таких захворюваннях, як гіпотиреоз, цукровий діабет, алкоголізм, нефротичний синдром, ожиріння печінки та обструктивна жовтяниця.

Спосіб життя та харчування при підвищеному холестерині

  • Для зниження рівня холестерину потрібна низькокалорійна дієта, збалансоване харчування, зелені овочі та свіжі фрукти.
  • Прийняття заспокійливої дієти Капха доші – до раціону входить гірка, в`язка та гостра їжа. В`яжучі продукти включають більшість бобових або сушених бобів, таких як сочевиця, жовтий мунг дал, а також багато овочів, таких як броколі, білокачанна та цвітна капуста, а також фрукти, такі як яблука та груші. Гіркі продукти включають зелень, таку як шпинат, мангольд та гірчиця. Ця зелень, приготовлена зі спеціями, допомагає очистити кишечник і, таким чином, запобігти накопиченню шкідливого холестерину.
  • Для зниження холестерину корисні йога, сур`я намаскар та пранаяма.

Чого потрібно уникати при підвищеному холестерині

  • Уникайте солодкої, кислої та солоної їжі. Солодкі продукти, такі як цукор, велика кількість рису, велика кількість пшениці, макаронні вироби, хліб та солодкі молочні продукти. Кисла їжа, кислі фрукти, йогурт, сир, помідори та оцет, який міститься у заправках для салатів, кетчупі, гірчиці та солоних огірках.
  • Уникайте вживання насичених жирів, трансжирів.
  • Відмовтеся від куріння. Хімічну речовину в сигаретах, звану акролеїном, зупиняє перенесення холестерину ЛПВЩ з жирових відкладень у печінку, що призводить до звуження артерій (атеросклероз).

Домашні аюрведичні засоби при підвищеному холестерині

Аюрведичне лікування для балансування холестерину в організмі складається з лікарських рослин, які виводять токсини з каналів та відновлюють нормальне функціонування травного вогню. На підтримку лікування також даються поради щодо зміни дієти та режиму.

Використання рослин, що захищають від холестерину, для отримання більш здорової жирової тканини та балансу вироблення холестерину:

Бхумі Амалакі (Філлантус нірурі / Phyllanthus niruri),
Гудучі (Тіноспора серцелиста / Tinospora cordifolia),
Анантмул (Гемідесмус індійський / Hemidesmus indicus),
Паріджат (Ніктантес / Nyctanthes arbor-tristis)
Манжишта (Марена серцелиста/Rubia cordifolia).
Кожна з цих аюрведичних рослин сприяє секреції жовчі, а також очищає кров та м`язову тканину, тим самим очищаючи будівельні блоки для здорової жирової тканини.

Гудучі посилює меду дхату агні, він відповідає за метаболізм жирів, підтримує інтелектуальну витривалість, покращуючи якість жиру у всьому тілі.

Гуггулу (Коміфора мукул / Commiphora mukul) збільшує жировий обмін.

Муміє посилює обмін речовин та запобігає втраті поживних речовин у процесі обміну речовин.

Манджишта та Анантмул допомагають збалансувати взаємодію між печінкою та плазмою крові, тим самим створюючи чистішу кров за рахунок відсіювання токсинів.


Часті питання про аюрведичні препарати для зниження холестерину: