Масала чай

Фільтр ☰ Сортування:


Індійський чай зі спеціями Масала: насолода смаком

Чай - один із найпопулярніших напоїв у світі. Його використовують у різних формах і з різними інгредієнтами, але з найвідоміших і найпоширеніших видів є індійський чай Масала. Він є сумішшю чайного листя і спецій, в яку додають молоко і цукор, щоб створити смачний і ситний напій.

Історія чаю походить від стародавнього Китаю, де він спочатку вживався як ліки. В Індію він був завезений британцями в 19 столітті і незабаром став найбільш вживаним напоєм у країні. В Індії чай традиційно подають з молоком та цукром, а згодом до нього почали додавати різні спеції, щоб створити унікальну суміш смаків.

Масала-чай у перекладі з хінді означає "чай зі спеціями". Він готується із суміші спецій, які варіюються залежно від регіону, але зазвичай включають кардамон, корицю, імбир, гвоздику та чорний перець. Їх додають у чайне листя і заварюються в окропі разом з молоком і цукром, щоб отримати кремоподібний та ароматний напій.

Який смак у чаю Масала

Смак чаю на молоці Масала унікальний і ароматний завдяки пряним добавкам, що використовуються в рецепті. Чайне листя та спеції надають чаю насичений смак, а молоко додає напою вершковість та насолоду. Міцність і насолоду можна регулювати змінюючи пропорції цукру та молока. Чай має зігрівальну дію на організм і ідеально підходить для холодного зимового дня або коли потрібно швидко підняти настрій.

Індійський чай Масала: користь

Масала - здоровий напій, який має численні корисні властивості. Він приносить таку користь організму:

  1. Масала-чай - натуральний засіб, який допомагає покращити роботу ШКТ та запобігти таким проблемам із травленням, як здуття живота, запори та нетравлення шлунка. Імбир та кориця, що входять до складу, відомі своїми протизапальними властивостями. Вони заспокоюють травну систему та сприяють гарному перетравленню їжі.
  2. Поєднання імбиру та кардамону в чаї зміцнює імунітет і захищає організм від інфекцій завдяки протимікробним та противірусним властивостям, які мають спеції. Масала Чай багатий на антиоксиданти, що захищають від окислювального стресу і знижують ризик хронічних захворювань.
  3. Спеції також мають протизапальні властивості. Вони зменшують запалення та полегшують симптоми запальних захворювань, таких як артрит та астма.
  4. Індійський чай Масала містить кофеїн, який підвищує розумову активність та покращує когнітивні функції. Додавання кардамону та чорного перцю сприяє роботі мозку та пам`яті.
  5. Тепло та аромат Масала-чаю розслаблює та знімає стрес. Кориця та гвоздика сприятливо діють на мозок і добре знімають напругу.

Класичний рецепт чаю Масала

До складу традиційного чаю Масала входять такі інгредієнти: чорний чай, цукор або підсолоджувач, молоко, кардамон, імбир, гвоздика, чорний перець. Ось класичний рецепт, який ви можете спробувати приготувати вдома:

  • 2 чашки води;
  • 1 чашка молока;
  • 2 ч.л. чайного листя;
  • 1 шматочок імбиру;
  • 4-5 стручків кардамону;
  • 1 паличка кориці;
  • 2-3 гвоздики;
  • 2-3 горошини чорного перцю;
  • Цукор (за смаком).

Етапи приготування чаю:

  1. Розітріть імбир, стручки кардамону, паличку кориці, гвоздику та чорний перець за допомогою ступки та маточки або качалки.
  2. У каструлю додайте воду та подрібнені спеції та доведіть до кипіння.
  3. Додайте чайне листя і кип`ятіть 2-3 хвилини.
  4. Додайте молоко та цукор і доведіть до кипіння.

ви також можете купити готову суміш Масалу для чаю та використовувати її для приготування напою в домашніх умовах. Придбати готовий чай можна у нашому аюрведичному інтернет-магазині "Свiтове Дерево" за доступною ціною. Ви можете вибрати склад суміші та скуштувати різні смаки напою, підібравши улюблений. Замовити спеції до чаю або готову суміш можна онлайн з доставкою в будь-який регіон України.