Спеції та продукти харчування з Індії

Фільтр ☰ Сортування:


Індійські приправи і спеції

Які пряні спеції та приправи можна купити в інтернет магазині SVITOVE DEREVO

Спеції з Індії та продукти з Індії можна купити в інтернет-магазині SVITOVE DEREVO з доставкою по всій Україні.

Ви коли-небудь думали, чому індійська кухня так відрізняється від інших кухонь? Чому вона настільки неповторна?

Відомо, що індійські спеції вирощувалися задовго на початок нашої ери. Ці місцеві прянощі відомі як сім спецій Індії, включають кумін, коріандр, гвоздику, корицю, куркуму, пажитник та кардамон.

Їх використовували як у кулінарії, так і в оздоровчих цілях, особливо у рецептах давньої аюрведичної медицини.

В індійській кухні, яка дотримується багатьох аюрведичних принципів, використовують свіжі продукти, які легкодоступні на місці, до них додають спеції та приправи, щоб ця їжа була не тільки смачною та ароматною, але й живила тіло і розум,

 

і зміцнювала здоров`я.

Деякі прянощі, такі як кумін, насіння карамболю, насіння фенхелю, топлене масло Гхі, ефективно допомагають травленню. З цієї причини їх додають у багато рецептів, щоб покращити травлення.

Декілька спецій, таких як чорний перець, зелений або червоний перець чилі, додають страві пікантності та тепла. Залежно від рецепту спеції додаються в їжу цілком або в подрібненій формі.

Спеції легко зберігати в прохолодному сухому місці в герметичних банках або контейнерах далеко від прямого сонячного проміння.

Кориця

Це одна з небагатьох спецій, що користуються популярністю у всьому світі. Від Азії до Європи та Америки кориця використовується для різних цілей; від приготування пікантних страв до пирогів та булочок, та солодких страв, до виготовлення духів та ліків.

Якою б смачною вона не була, вона також відома своїми добрими перевагами для здоров`я. Відомо, що вживання кориці в раціоні знижує рівень цукру в крові, а також рівень холестерину, що зберігає здоров`я серця. Олія, отримана з кориці, також використовується для лікування карієсу та захворювань ясен.

Куркума 

Куркумаприправи кожного індійського будинку. Типова індійська спеція, яка використовується у кожній індійській страві. Золотий порошок – це насправді коренеплід, схожий на імбир. Куркума, як відомо, покращує загальний стан, знижує ймовірність виникнення серцевих захворювань. Вона також допомагає перетравлювати їжу і має антибактеріальні та антиоксидантні властивості.

Якщо ви використовуєте її в медичних цілях, особливо як протизапальний засіб, обов`язково додайте у свої рецепти, хоча б трохи чорного перцю, оскільки куркумін демонструє підвищену біодоступність у присутності піперину, який є однією з активних сполук чорного перцю.

Шафран

Шафран - багате джерело калію, яке є важливим елементом у підтримці здоров`я серця. Калій допомагає у розширенні кровоносних судин та артерій, а також регулює кров`яний тиск. Інше з`єднання шафрану, кроцетин, відіграє роль у регулюванні рівня холестерину.

Шафран найкраще підходить для супів, рагу та страв з рису. Для більшості рецептів краще акуратно розірвати кілька ниток шафрану і помістити їх у невелику миску. Обережно залийте шафранові нитки 2-4 столовими ложками гарячої чи окропу і заваріть, як чай.

Шафран добре охолоджує організм влітку.

Спеції до чаю

Масала чай надзвичайно популярний в Індії завдяки своєму смаку та аромату. Широко поширена думка, що чай масалу може допомогти запобігти різноманітним захворюванням і зберегти здоров`я, а саме: він зменшує запалення, зміцнює імунітет, сприяє травленню, містить антиоксиданти, підвищує рівень енергії.

Чай масалу є сумішшю декількох прянощів, включаючи зелений кардамон, імбир, корицю, чорний перець, касію (листя і кора), мускатний горіх, гвоздику і чорний кардамон. У кожного виробника та цінителя чаю буде своя суміш інгредієнтів для чаю масалу, а це означає, що жодні дві чашки масалу-чаю різних брендів не будуть однаковими. При цьому основні інгредієнти залишаються майже такими самими.

Кунжутна олія

Люди використовують кунжутну олію замість інших кулінарних олій для лікування високого кров`яного тиску. Кунжутну олію іноді використовують при діабеті, підвищеному холестерині, серцевих захворюваннях та багатьох інших станах.

Коріандр

Коріандр - це насіння кінзи, і це одна з найважливіших спецій.

Це насіння має аромат цитрусових, змішаний із деякими листовими деревними нотками, і використовується у багатьох стравах. Подрібнити в порошок безпосередньо перед додаванням до соусу - найкращий спосіб використовувати насіння коріандру.

Коріандр сприяє здоровому травленню, корисний при анемії, діареї, виразках у роті, при пухлинах та набряках та багатьох інших захворюваннях.

Кумін

Кумін має багато доказових переваг здоров`ю. Деякі з них були відомі з давніх-давен, а інші тільки відкриваються.

Використання куміну як приправа збільшує споживання антиоксидантів, сприяє травленню, забезпечує організм залізом, може покращити контроль рівня цукру в крові та зменшити кількість хвороб харчового походження.

Імбир сухий

З усіх індійських спецій імбир є абсолютно необхідним інгредієнтом для більшості каррі і становить половину рецепту імбирно-часникової пасти, яка використовується в більшості продуктів Індії. Можна використовувати як свіжий, і сушений імбир.

Будучи потогінним засобом, він викликає потовиділення і тому може використовуватися для лікування гарячкових станів, таких як грип або застуда.

Імбир зменшує симптоми, пов`язані з заколисуванням, включаючи запаморочення, нудоту, блювання і холодний піт.

Імбирний компрес використовують для полегшення симптомів остеоартриту. Місцеві аплікації стимулюють кровообіг.

Імбир сприяє виведенню надлишків газу із травної системи та, як відомо, заспокоює кишечник.

Карі приправа

Приправа карі - це суміш спецій із складним ароматом.

Ця пряна приправа з Індії зазвичай включає куркуму, коріандр, кумін, пажитник та перець чилі. Інші поширені прянощі – імбир, чорний перець, насіння гірчиці, листя каррі, насіння фенхелю, гвоздика, мускатний горіх, чорний кардамон, кориця, асафетида, бадьян.

Індійська спеція каррі корисна для здоров`я завдяки безлічі корисних прянощів, які вона містить.

Листя карі

Листя каррі широко використовуються у південній частині Індії в кулінарії через свій смак. Найкращий спосіб отримувати мінерали – через нашу їжу, а вживання листя каррі корисно для нашого тіла більше, ніж ми думаємо. Листя каррі володіють антиоксидантами та антидіабетичними властивостями. Відомо, що вони знижують рівень холестерину та борються з лейкемією.

Гарам масала

Найвідоміша індійська приправа - Гарам масала. Індійські спеції масалу включають перець, корицю, мускатний горіх, кардамон, кумін, коріандр, перець та деякі інші прянощі. Додайте одну-дві чайні ложки під час смаження цибулі або поки вариться соус.

Кардамон

Зелений кардамон широко використовується в Індії для надання смаку солоним та солодким стравам. Деякі з його переваг для здоров`я – це боротьба зі нудотою, газами, підвищення апетиту та зменшення печії.

Пажитник

Пажитник - пікантна спеція, яка добре поєднується з м`ясом та овочами. Маленьке жовте насіння містить галактоманнани, які допомагають уповільнити швидкість всмоктування цукру в кров. Також пажитник корисний матерям, що годують, людям, які страждають від втрати смаку і анемії.

Чорний перець

Король всіх спецій, найпопулярніша спеція, яка використовується у всьому світі. Не дивно що черний перець люблять так багато людей та використовують так багато народів. Гостре, їдке чорне насіння корисне не тільки для їжі, але і для організму. Чорний перець прискорює метаболізм, що допомагає нашому організму правильно перетравлювати їжу. Він також має антибактеріальні та протиракові властивості.

Асафетіда

Асафетіда - це спеція, що має дивовижні властивості, які можуть лікувати різні проблеми зі шлунком, такі як розлад шлунка, кишкові глисти, кишкові гази і т.д.

Фенхель

Знаменитий фенхель прекрасний як пряність, тому що він має солодкий запах, який чудово поєднується з рибою та м`ясом, а також гарний як солодка закуска в кінці трапези.

Насіння фенхелю містить велику кількість заліза та кальцію, а також є гарним джерелом клітковини. Таким чином, навіть без додаткових ліків, регулярне споживання фенхелю допоможе забезпечити ваше тіло цими додатковими мінералами.

Насіння гірчиці

Маленькі чорні та жовті насіння гірчиці, можливо, є одним із найважливіших насіння. Причина в тому, що вони є універсальними у повсякденному домашньому господарстві Індії. Насіння багате на вітамін B1, марганець, фосфор і жирні кислоти омега-3. Все це разом допомагає організму покращити імунну систему, позбавити пацієнтів астми, вилікувати застуду і т. д., і цей список можна продовжити. Гірчична олія використовується для масажу і, як доведено, знімає м`язові болі та спазми, а також допомагає зберігати волосся сильним і блискучим.